علیرضا مزدآور در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، افزود: ویرایش صفر پیشنهاد فروش انرژی برای شهریورماه ۱۴۰۱ پس از انجام اصلاحات مورد نیاز در پایگاه داده و نرم افزار EMIS در تاریخ ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ بارگذاری خواهد شد و از تمامی بازیگران بازار درخواست شده تا در روز ۳۱ مرداد امسال پیشنهاد فروش خود را به صورت نیروگاهی آماده کرده و در سیستم بارگذاری کنند.
مدیر امور عملیات و آرایش بازار برق کشور ادامه داد: بر اساس تصمیماتی که در بخش کلان کشور برای استفاده بیشتر از توان بخش خصوصی گرفته شد، از سال ۱۳۸۲ بحث تجدید ساختار در صنعت برق کشور به وجود آمد که بر این اساس در ابتدا یک بازار عمده فروشی روز بعد راه اندازی شد تا نیروگاهها برق خود را به صورت عمده عرضه کنند و شرکتهای عمده خریدار هم در آن بازار خرید انجام بدهند.
مزدآور خاطر نشان کرد: در اسفند سال ۱۳۹1، بورس انرژی راه اندازی شد تا نیروگاهها و شرکتهای توزیع در بورس خرید و فروش شود و بورس نیروگا ها، برق خود را عرضه و خریداران عمده مثل شرکتهای توزیع یا صنایع بزرگ و یا خرده فروش ها، برق خود را خریداری کنند. در همان زمان بازارهای کوتاه مدتتر تحت عنوان بازارهای میان روزی راه اندازی شد.
وی اضافه کرد: به تناسب تکمیل مکانیزمهای خرید و فروش در صنعت برق نیاز به تغییر در مکانیزم بازارهای ابتدایی، برای تطبیق ساختارها بود که از بهمن ۱۴۰۰ هئیت تنظیم بازار برق، مصوبهای به تصویب رساند که بازار از حالت واحدی به نیروگاهی تبدیل شود.
مدیر امور عملیات و آرایش بازار برق کشور گفت: از مزایای این تغییر، تطبیق این مکانیزم نیروگاهی با سایر مکانیزمهای تجارت برق، آزادی عمل نیروگاهها در بخش تولید در بازار و کمک به کاهش ریسکهای عملکردی نیروگاهها و تطبیق بیشتر با شرایط نیروگاهها است که سوخت نیروگاهها و مصرف داخلی آنها به صورت نیروگاهی در اختیار آنها قرار میگیرد به خصوص در نیروگاههای برقابی که انرژی به صورت نیروگاهی باید تولید شود.
وی ادامه داد: همچنین این مکانیزم با شرایط بهره برداری که در سیستم قدرت وجود دارد منطبقتر است و سبب بالا رفتن راندمان و صرفه جویی در مصرف سوخت نیز خواهد شد. مرکز راهبر شبکه ترجیح میدهد بهره برداری به صورت نیروگاهی باشد.