به گزارش روابط عمومی، حمیدرضا باقری "معاون بازار برق ایران " با اعلام این خبر گفت : آرایش تولید نیروگاه های کشور، نتیجه و خروجی فضای رقابت بازیگران برق در فرآیند حراج روزانه بازار برق است که به صورت حراج روز قبل انجام می شود.
حمید رضا باقری با اشاره به اینکه در این فرآیند پس از دریافت پیشنهاد قیمت نیروگاه ها و اطلاعات شبکه، عواملی همچون : محدودیت های سوخت و معاملات خارج از بازار بررسی می شود افزود : در یک فرآیند بهینه سازی به منظور حداقل کردن هزینه های خرید برق، میزان و برنامه تولید هر نیروگاه در روز بعد استخراج و جهت اجرا به معاونت راهبری شبکه برق کشور ارسال می شود .
معاون بازار برق ایران اظهار داشت : تا قبل از مکانیزه شدن این فرآیند ، همکاران گروه آرایش تولید بازار برق مدیریت شبکه، پس از دریافت اطلاعات مذکور ،فرایند آرایش تولید بازار برق را در چند مرحله اجرا می کردند و ملزم به حضور فیزیکی کارشناسان فنی در همه روزهای سال و کنترل خروجی های ارائه شده توسط نرم افزار بود.
وی ادامه داد: ماهیت "اجرای مداوم" این فرآیند و امکان ایجاد "خطای کاربری" از یک طرف و مسائل مربوط به "امنیت اطلاعات" از سوی دیگر، معاونت بازار برق را به سمت اجرای این فرایند در ساختاری جدید و بدون نیاز به دخالت نیروی انسانی سوق داد تا علاوه بر افزایش سرعت و دقت عملیات مذکور، بازیگران بازار با اطمینان کامل از محفوظ بودن اطلاعات خود تا قبل از اجرای بازار نسبت به ارائه پیشنهاد قیمت در پله های مختلف جهت فروش برق اقدام نمایند.
حمید رضا باقری با تاکید بر اینکه فرایند خودکار سازی (مکانیزاسیون) نرمافزار آرایش تولید بازار برق ، پس از برطرف کردن تمام چالشها و خطاهای موجود از اواسط آذر ماه سال 1402 به صورت خودکار پیاده سازی و اجرا می شود افزود: با اجرای این روش، تمامی مراحل از ورود داده ها، صحت سنجی اطلاعات، ارتباط بین پایگاه های داده و ... به صورت خودکار و بدون دخالت نیروی انسانی پیاده سازی و اجرا می شود.
باقری تصریح کرد : با توجه به نتایج و بازخورد مناسب دریافت شده از اجرای این روش ،معاونت بازار برق شرکت مدیریت شبکه برق ایران قصد دارد در آینده نزدیک این شیوه را در سایر بخش های بازار برق نیز پیاده سازی کند که خودکار کردن صدور صورت حسابهای بازار برق در دستور کار بازار برق می باشد و در نتیجه پیاده سازی این روش، ضمن اجرای تمام مصوبات جاری هیات تنظیم بازار برق، اطمینان کامل برای کلیه بازیگران بازار برق و نهادهای نظارتی از اجرای امن و بدون خطای کلیه فرآیندهای بازار برق در فضای رقابتی از ابتداء تا انتهاء حاصل می گردد.
معاون بازار برق ایران در پایان از مساعدت ، همراهی و تعامل کلیه بازیگران بازار برق، رییس هیات مدیره و مدیر عامل و سایر معاونین مدیریت شبکه برق ایران و مدیر عامل بورس انرژی برای پیاده سازی و اجرای این فرآیند تشکر و قدردانی کرد .