جلب مشارکت حداکثری نیروگاههای صنایع در ایام اوج بار سال 1402

  • 14 فروردین 1403
  • 08:14
  • 0 Viewpoint
  • 294 View
  • Article Rating
جلب مشارکت حداکثری نیروگاههای صنایع در ایام اوج بار سال 1402

معاونت بازار برق شرکت مدیریت شبکه برق ایران سال گذشته در زمينه جلب مشاركت حداكثري نيروگاههاي صنايع در ايام اوج بار تابستان فعاليتهاي موثري انجام داده است.

حميدرضا باقري در گفت و گو با پايگاه خبري توانير با بيان اين كه اين معاونت در سال 1402 اقدامات و فعالیتهای مختلفی در جهت بهبود عملکرد و انجام وظایف سازمانی داشته است، خاطرنشان ساخت: واحدهای 3 و 4 و 5 نیروگاه مایع سازی گاز، واحد بخار نیروگاه متمرکز پارس جنوبی و نیروگاه فولاد بوتیای ایرانیان از جمله واحدهاي جديد نيروگاههاي صنايع بودند كه برای نخستين بار در سال گذشته وارد مدار شدند که در همین زمينه نسبت به انجام مذاکرات لازم و انعقاد قرارداد جدید خرید برق آنها اقدام شد.

وي افزود: با اتخاذ تدابیر و اقدامات لازم برای حفظ توان تولیدی مازاد نیروگاههای صنایع، شرایط به نحوی رقم خورد که حداکثر توان غیر همزمان تحویلی به شبکه توسط نیروگاههای صنایع از 1316 مگاوات در سال 1401 به 3000 مگاوات در سال 1402 رسید که حدود 130 درصد افزایش را نشان می‏دهد. همچنین انرژی تولیدی تحویل شده به شبکه سراسری توسط نیروگاههای صنایع در ایام اوج بار سال 1402 به حدود 6.5 میلیارد کیلووات ساعت رسید که در مقایسه با رقم مشابه سال گذشته، 80 درصد افزایش در انرژی تولیدی تحویل شده به شبکه سراسری را نشان می دهد.

وي با اشاره به مشارکت اين معاونت در راه اندازی تابلوی سبز در بورس انرژی، اضافه كرد: با راه اندازی تابلو سبز در بورس انرژی بستر لازم برای حضور انرژیهای تجدیدپذیر فراهم شده و سرمایه گذاران این بخش می توانند براساس یک بازار مطمئن و با ثبات، نسبت به احداث نیروگاههای تجدیدپذیر اقدام كنند که علاوه بر کاهش آلودگی محیط زیست موجب جبران قابل توجهی از ناترازی برق در صنعت برق کشور نیز خواهد شد.

به گفته باقري، براساس قواعد بورس انرژی، مشترکان بالای یک مگاوات پذیرش شده در بورس انرژی، امکان خرید برق مورد نیاز خود از تابلوی سبز را دارند. از سوی دیگر بر اساس قانون و مصوبه دولت تمامی مصرف کنندگان بالای یک مگاوات و ادارات و سازمان‌های دولتی و عمومی موظف به تامین بخشی از برق مصرفی خود از نیروگاه‌های تجدیدپذیر هستند، به طوری‌که صنایع مکلف شدند یک درصد و ادارات دولتی هر ساله پنج درصد به مدت چهار سال (در مجموع 20 درصد) برق مورد نیاز خود را از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر (خورشیدی و بادی) تامین کنند.

معاون بازار برق شركت مديريت شبكه برق ايران همچنين گفت: خریداران برق در این تابلو علاوه بر ایفای تعهدات قانونی خود، از برنامه‌های مدیریت مصرف وزارت نیرو و مدیریت شبکه برق کشور (به غیر از موارد اضطراری و بحرانی شبکه سراسری برق) معاف می‌شوند و می‌توانند برق پایدار و‌ مطمئن دریافت کنند.

وي در ادامه با بيان اين كه تنها برق تولیدی نیروگاه‌های خورشیدی در تابلو سبز بورس عرضه می‌شد، تاكيد كرد: با اضافه شدن چهار نیروگاه بادی، حجم برق مورد عرضه در تابلوی سبز بورس انرژی کشور افزایش قابل توجهی یافت. در همین زمينه دو نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی آقکند در آذربایجان شرقی و میل نادر در سیستان و‌ بلوچستان و همچنین نیروگاههای توان باد سایت خواف به ظرفیت 710 کیلووات و نیروگاه 10 مگاواتی خواف در استان خراسان رضوی و یک نیروگاه برقابی به ظرفیت 400 کیلووات در استان قم كه همه آنها به طور متوسط در هر ساعت 60 مگاوات برق توليد مي كنند، به عنوان نیروگاه‌های تجدیدپذیر بادی و برقابی در معاملات تابلوی سبز بورس انرژی فعالیت خود را رسما آغاز کردند.

باقري همچنين گفت: حدود 22 نیروگاه خورشیدی و چهار نیروگاه بادی و یک نیروگاه برقابی جمعا 27 نیروگاه تجدیدپذیر در حال عرضه برق تولیدی خود در این بازار هستند. ضمن آن كه زیرساختهای لازم براي تامین برق سبز توسط شرکتهای خرده فروش برای مشترکین زیرمجموعه خود فراهم شده است.

معاون بازار برق شركت مديريت شبكه برق ايران، تهیه بانک اطلاعات قوانین و مقررات مرتبط با معاملات برق در بورس انرژی (بامداد)، راه اندازی سامانه ثبت معاملات خارج از بازار برق، انسجام‌بخشی به فرآیند آزمون هدفمند ظرفیت و مکانیزه کردن فرآیند آرایش تولید بازار برق را از ديگر اقدامات انجام شده اين معاونت در سال گذشته برشمرد.

لیلا دهقان Points to news :

Post comments

نام

ایمیل

your comments

No comments have been posted already. You can be the first commenter.