مدیر قراردادهای بازار برق ایران تصریح کرد؛ ظرفیت برق تحویلی نیروگاههای صنایع به شبکه سراسری افزایش یافت

  • 15 آبان 1403
  • 08:23
  • 0 Viewpoint
  • 98 View
  • Article Rating
مدیر قراردادهای بازار برق ایران تصریح کرد؛ ظرفیت برق تحویلی نیروگاههای صنایع به شبکه سراسری افزایش یافت

همانطور که می دانید، وزارت نیرو به پشتوانه تیم یکصد هزار نفری خود با هدف کاهش ناترازی های تولید و مصرف برق کشور در اوج بار تابستان سال ۱۴۰۴، اجرای ۱۴ مگاپروژه را برنامه‌ریزی و در دستور کار خود قرار داده است. براین اساس یکی از 14مگاپروژه در صنعت برق شامل: استفاده حداکثری از تولید برق نیروگاههای صنایع و نفت می باشد تا با اجرای به موقع و دقیق همه این طرح ها، اوج بار سال آینده با موفقیت سپری شود.گفتنی است، در پیک سال جاری(1403) ظرفیت برق تحویلی نیروگاههای صنایع به شبکه سراسری به بیش از 4000 مگاوات رسید، حال در این راستا مدیریت روابط عمومی و امور بین الملل گفت و گویی صمیمانه را با رضا ظریفی مدیر قراردادهای بازار برق ایران انجام داده که به اختصار آن را می خوانیم.
آقای ظریفی به عنوان سوال اول بفرمایید، با توجه به عبور موفق از پیک سال 1403، مشارکت و همکاری نیروگاههای صنایع با صنعت برق کشور در این زمان چه میزان بوده است؟
خوشبختانه با تلاش های بسیار و تعامل مثبت و سازنده‏ای که از سوی صاحبان نیروگاههای صنایع اتفاق افتاد، شاهد افزایش مشارکت این نیروگاهها نسبت به سال گذشته بودیم. این افزایش مشارکت از 2 منظر ظرفیت برق تحویلی و انرژی تحویلی نیروگاههای صنایع به شبکه سراسری قابل مشاهده بود. به نحوی که ظرفیت برق تحویلی نیروگاههای صنایع به شبکه سراسری از 3000 مگاوات در سال گذشته به بیش از 4000 مگاوات در سال جاری افزایش یافت. در دوره پیک سال گذشته (اول اردیبهشت تا آخر مهرماه) انرژی تحویلی نیروگاههای صنایع به شبکه سراسری 6.5 میلیارد کیلووات ساعت بود که در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به بیش از 8.2 میلیارد کیلووات ساعت افزایش یافت.
در پیک برق امسال، کدام واحدهای نیروگاهی جدید از صنایع همکاری داشتند؟
- در پیک برق سال جاری (1403) نیروگاههای زنده‏رود(فولاد مبارکه)، صبا دهلران، فولاد غرب آسیا، واحد جدید نیروگاه گهران (گل‏گهر)، واحد جدید نیروگاه سرو (چادرملو) و اولین واحد نیروگاه آلومینیوم المهدی از جمله واحدهای جدید نیروگاههای صنایع بودند که در دوران اوج مصرف سال جاری با صنعت برق کشور همکاری داشتند.
لطفا درخصوص نیروگاههای صنایع موضوع ماده 4 قانون مانع ‏زدایی از توسعه صنعت برق بفرمایید که چه اقداماتی انجام شد؟
- با توجه به خاص بودن شرایط و مقررات مربوط به نیروگاههای موضوع ماده 4 قانون مانع‏زدایی، در کارگروه مشترک آیین‏نامه اجرایی ماده 4 (که متشکل از نمایندگان وزارتخانه های نفت، صمت، نیرو و سازمان محیط زیست می باشد) تصمیم برآن شد که فرمت قرارداد ویژه‏ای برای تبادل و پشتیبانی برق این نیروگاهها تهیه و تنظیم گردد. بر این اساس چندین جلسه تخصصی بین نمایندگانی از شرکت مدیریت شبکه برق ایران، ایمیدرو، وزارتخانه های صمت و نیرو و همچنین برخی صنایع احداث کننده نیروگاه برای تهیه فرمت قرارداد تبادل و پشتیبانی برق نیروگاههای صنایع موضوع ماده 4 برگزار شد. پس از بررسی و چالش های بسیار برروی ابعاد مختلف موضوع، نهایتاً توافق جمعی لازم حاصل و فرمت توافق شده، توسط وزارت نیرو جهت اجرا ابلاغ گردید. این موضوع گام ارزشمند، بزرگ و موثری در ارتباط با نحوه تعامل با نیروگاههای صنایع موضوع ماده 4 بود که به خوبی انجام شد. در این راستا به زودی اولین قرارداد تبادل و پشتیبانی برق نیروگاههای صنایع موضوع ماده 4 قانون مانع زدایی بین شرکت مدیریت شبکه برق ایران و شرکت فولاد مبارکه اصفهان برای نیروگاه زنده رود بر اساس فرمت ابلاغی، منعقد خواهد شد.
به نظر جنابعالی و با توجه به اشراف شما در این زمینه،چه مشکلات و موانعی در راه بهبود تعامل و جلب مشارکت بیشتر نیروگاههای صنایع وجود دارد؟
- بخش اول مربوط به هزینه سوخت مصرفی نیروگاههای صنایع می‏باشد، که نیروگاههای صنایع خواستار همکاری و تعامل بیشتر شرکت های زیر مجموعه وزارت نیرو و وزارت نفت جهت اجرای به موقع قانون مانع‏زدایی و اعمال تعرفه سوخت نیروگاهی برای برق تحویلی به شبکه سراسری هستند. مجموعه صنعت برق کشور در تلاش است، تا با انجام مذاکرات و هماهنگی‏های لازم ، این مشکلات را به حداقل ممکن برساند.- بخش دوم مربوط به تسویه مطالبات این نیروگاههاست که محدودیت منابع نقدینگی موجود، مشکلاتی را در این زمینه ایجاد نموده است. در این خصوص هم مجموعه صنعت برق کشور در تلاش است، تا با انجام رایزنی‏ها و پیگیری‏های مختلف، بخش قابل توجهی از مطالبات را از طریق تهاتر مالی با بدهی صنایع بابت برق مصرفی یا پرداخت نقدی تسویه نماید.
جناب ظریفی ، برای دوران پیک سال آینده، چه اقداماتی درنظر گرفته ‏اید؟
- جلب مشارکت حداکثری نیروگاههای صنایع و نیروگاههای در اختیار وزارتخانه های نفت و دفاع و صمت یکی از 14 مگاپروژه تعریف شده در صنعت برق کشور، برای کاهش ناترازی تولید و مصرف برق در سال 1404 می‏باشد که براساس تکالیف تعیین شده در این برنامه، گام برمی داریم.در این زمینه علاوه بر حل مشکلات فوق‏الذکر، نیازمند همکاری شرکت های برق منطقه ای در معرفی پتانسیل‏های تولید برق جدید در مناطق و همکاری جهت اتصال به شبکه برخی از نیروگاههای صنایع می باشیم که تاکنون به شبکه سراسری برق کشور متصل نشده‏اند. امیدواریم با تدابیر و تمهیداتی که در این زمینه اندیشیده شده، در سال آینده شاهد رشد مناسبی در زمینه تولید برق توسط نیروگاههای صنایع باشیم. در پایان لازم می‏دانم، از همکاری و مشارکت تمامی نیروگاههای صنایع کشور که در دوران پیک سال جاری(1403) علیرغم مشکلات و چالش های فراوان، همکاری بسیار صمیمانه و دلسوزانه‏ای با صنعت برق کشور داشتند، تشکر و قدردانی نمایم.

لیلا دهقان Points to news :

Post comments

نام

ایمیل

your comments

No comments have been posted already. You can be the first commenter.